Foto: Shutterstock
Garda ābolkūka ar bezē un valriekstu drumstalām - viesībām un ballītēm.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 olas1 glāzecukurs2 glāzesmilti200 gsviests1 TKcepamais pulveris citrona miziņa100 gvalriekstu kodoli vaniļa6 āboli

Sagatavošana

1

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

2

Dzeltenumus saputo ar 1/2 glāzi cukura. Tad iesijā miltus, cepamo pulveri vai pielej dzēstu sodu (1/2 TK sodas pārlej nedaudz 9% etiķa tās dzēšanai).

3

Uz rupjās dārzeņu rīves pierīvē sviestu un pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu. Mīklu mīca ar rokām, līdz mīkla atlec no tām. Ja nepieciešams drusku pievieno miltus, lai var samīcīt.

4

1/3 mīklas pievieno samaltus vai sasmalcinātus valriekstus, iemīca, mīklu saveļ bumbā un liek saldētavā.

5

Cepamo formu (ar maliņām, apaļo un ar caurumu pa vidu) ietauko un izklāj ar mīklu, veidojot maliņas uz augšu kā groziņu.

6

Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Ja āboli skābi, pārkaisa cukuru un ļauj sacukuroties, kamēr mīkla gatavojas.

7

Mīklas "groziņā" liek ābolus.

8

Olu baltumiem pievieno ~ 1-2 TK citrona sulas un kuļ, līdz veidojas stingras putas. Pievieno 1/2 glāzi cukura un sakuļ. Pārklāj ābolus.

9

1/3 mīklas izņem no saldētavas un uz rupjās rīves pārrīvē pa virsu baltumiem.

10

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180*C ~ 45 minūtes.

Iesūtīja: Daiga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!