Foto: DELFI
Mazliet citādāka ābolu plātsmaize, kuras pamatne ir no drumstalu mīklas, vidū gardi āboli, bet virskārta nosēta ar saldenām mandeļu skaidiņām.
70Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
PAMATNEI:100 gauksts sviests0.5 TKsāls130 gmilti VIDUSKĀRTAI:60 gmilti1 ĒKbaltais cukurs1 ĒKbrūnais cukurs Virskārtai:3 lieli, skābi āboli2 olas2 ĒKcukurs1 ĒKmilti150 mlpiens1 ĒKbrūnais cukurs mandeļu skaidiņas

Sagatavošana

1

Ieslēdz cepeškrāsni, uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Gatavo pamatni: iesijā bļodā miltus, pievieno sarīvētu sviestu un sāli. Ar pirkstiem saberž kopā produktus, veidojot drumstalas.

3

Sviesta un miltu drumstalas liek ar cepampapīru izklātā traukā (es izmantoju 25x25 cm trauku, var izmantot arī apaļo 26 cm kūku formu vai lielāku plāti, šajā gadījumā proporcionāli palielinot produktu daudzumu).

4

Viduskārtai paredzētos miltus samaisa ar cukuru un pārkaisa pār sviesta drumstalām. Es izmantoju gan balto, gan brūno cukuru, bet, protams, var izmantot arī tikai balto.

5

Nākamos liek ābolus – mizotus, sagrieztus nelielos gabaliņos.

6

Atsevišķā traukā sakuļ virskārtai paredzētos produktus – olas, pienu, cukuru un miltus. Visu sakuļ un pārlej pār āboliem.

7

Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un virskārtai var pārkaisīt pavisam nedaudz brūno cukuru – cepšanās laikā tas kusīs un veidos foršu karameli.

8

Liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes vai, līdz virskārta ir zeltaini brūnā krāsā un māju piepildījis kārdinoši salds aromāts.

Pasniedz tūlīt vai atdzesētu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!