Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Visai netipiska ābolu, sīpolu un dzērveņu zapte jeb ievārījums ar krietnu devu garšvielu un sarkanvīna etiķi. Iesaiņo to skaistās burciņās, pieliec šiltīti, apsien ar burvīgu lenti un pasniedz kā dāvanu svētkos tuviniekiem, draugiem vai darba kolēģiem.

60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgāboli (nomizoti un sagriezti)500 gsīpoli (sasmalcināti)1 ĒKķīniešu piecu garšvielu maisījums1 apelsīns (sula un miziņa)500 gcukurs350 mlsarkanvīna etiķis600 gdzērvenes

Sagatavošana

1

Lielā katlā liek nomizotus un sagrieztus ābolus, sasmalcinātus sīpolus, piecu garšvielu maisījumu, apelsīna miziņu un sulu, sarkanvīna etiķi un cukuru.

2

Padoms: ķīniešu piecu garšvielu maisījumu var pagatavot mājās – lai iegūtu divas ēdamkarotes, sajauc pa tējkarotei no katras garšvielas: kanēli, maltas krustnagliņas, fenheļa sēklas (samaltas), maltu anīsu un maltus piparus.

3

Sastāvdaļas katlā karsē tik ilgi, līdz cukurs izšķīdis. Palielina plīts liesmu un vāra aptuveni 45-60 minūtes, līdz āboli sāk izšķīst, sīpoli mīksti, un ievārījuma masa sākusi biezēt.

4

Katlā pieber dzērvenes un visu vāra vēl 20-30 minūtes, līdz ogas ir mīkstas un ievārījums ieguvis tam raksturīgo konsistenci.

5

Katlu ņem nost no plīts. Ievārījuma saliek siltās un sterilizētās burciņās. Pirms liek virsū vāciņus, pārbauda, vai burciņā nav gaisa burbulīšu.

6

Kad ievārījums kaut cik atdzisis, stingri uzskrūvē burciņām vākus. Glabā vēsā, tumšā vietā vismaz nedēļu, pirms zapte tiek ēsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!