Foto: Privātais arhīvs

Garda smilšu mīklas ābolkūka ar gaisīgu Filadelfijas siera un olu baltumu cepurīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Evija Šimanovksa, kura to iesūtījusi "Mana gardākā recepte ar Philadelphia sieru" konkursam.

45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
200 gsviests milti āboli cukurs kanēlis4 olu baltumi Filadelfijas siers1 olas dzeltenums citronu sula

Sagatavošana

1

Gatavo sviesta mīklu – sviestu sajauc ar tik daudz miltiem, lai mīkla samīcītos viendabīgā masā. Vislabākais, kā to panākt – miltus pievienot pakāpeniski, ar rokām mīcot mīklu un uzmanot, kas ar to notiek.

2

Sviesta mīklu pēc tam izrullē un ieklāj cepampannā. Pa virsu tai izkārto ābolu šķēlītes, kuras apkaisa ar cukuru un kanēli.

3

Olu baltumus saputo stingrās putās. Citā traukā nedaudz sakuļ Filadelfijas sieru, kam pievienots vienas olas dzeltenums un pavisam nedaudz svaigi spiesta citronu sula.

4

Olu baltumu masu iecilā sierā, un rūpīgi apmaisa. Pēc tam balto masu liek pa virsu āboliem.

5

Kūku liek cepeškrāsnī cepties apmēram 180 līdz 200 grādos. Rūpīgi vaktē, kā kūka cepas, brīdī, kad tās apakšiņa paliek brūna, kūku ņem laukā no cepeškrāsns (20– 30 minūtes).

Recepti iesūtīja: Evija Šimanovska

Atgādinām, ka ikvienam ir iespēja laimēt Philadelphia sieru kolekciju. Viss, kas jādara – jāpagatavo savs gardākais ēdiens ar šo sieru, jānofotografē un jāsūta receptes apraksts uz e-pastu receptes@delfi.lv. Receptes var iesūtīt līdz 3. decembrim. Vairāk par konkursu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!