Foto: DELFI
Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!
80Minūtes
21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:200 gcepumi 'digestive'1 TKlavandas ziedi1 ĒKbrūnais cukurs200 gkausēts sviests KRĒMAM:500 gbezpiedevu krēmsiers150 gpūdercukurs3 ĒKkartupeļu ciete pēc garšasvaniļas cukurs4 ĒKskābais krējums3 olas2 saujasbrūklenes5 mizoti un šķēlēs sagriezti āboli1 ĒKbrūnais cukurs1 TKkanēlis KARAMEĻU MĒRCEI:120 gcukurs2 ĒKūdens200 mlsaldais krējums1 ĒKsviests

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādu temperatūrai. Karstumizturīgā traukā ielej ūdeni un liek trauku cepeškrāsns apakšējā nodalījumā.

2

Gatavo pamatni. Virtuves kombainā liek visas pamatnes satāvdaļas un samaļ viendabīgā masā. Maisījumu izlīdzina veidnē ar noņemamu malu. Cep 15 minūtes, tad atdzesē.

3

Gatavo krēmu. Traukā liek visas krēma sastāvdaļas, izņemot olas un brūklenes, un puto ar mikseri, līdz masa ir viendabīga. Putojot pa vienai pievieno olas, katru kārtīgi iemaisot. Tad iemaisa brūklenes. Krēma masu lej virs pamatnes un izlīdzina.

4

Ābolu šķēlītes pārkaisa ar kanēli un cukuru, samaisa un kārto uz kūkas.

5

Kūku cep 1 stundu, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

6

Gatavo mērci. Cukuru liek katliņā, pievieno ūdeni un maisot karsē, līdz cukurs karamelizējas un ieguvis vēlamo brūno nokrāsu. Tad pievieno saldo krējumu un strauji iemaisa, karsējot, līdz mērce iegūst krējumīgu konsistenci. Gatavo mērci atdzesē un pirms pasniegšanas pārlej kūkas gabaliņiem.

7

Kūku dekorē ar brūkleņu mētrām un lavandas ziediem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!