Foto: Shutterstock
Īpaši garda ābolu un kanēļa drumstalkūka ar valriekstiem.
80Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 gab.āboli2 ĒKcukurs1 glāzecukurs4 ĒKcitronu sula2.5 glāzesmilti2 TKcepamais pulveris šķipsnasāls180 gsviests2 gab.olas180 gpiens1 glāzemilti0.5 glāzebrūnais cukurs1 ĒKkanēlis6 ĒKsviests2 saujassasmalcināti valrieksti

Sagatavošana

1

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlītēs. Pievieno 2-3 ĒK cukura, citrona sulu un liek, lai katlā pavārās, kamēr mīksti (~8 minūtes). Kad gatavi, nokāš.

2

Paralēli tam saputo sviestu ar cukuru, iekuļ olas, iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli. Pievieno pienu. Iznāk garda lipīga mīkla.

3

2/3 no šīs mīklas liek ietaukotā cepamā veidnē (apaļā tortes). Pa virsu tam uzliek savārītos ābolus un pārējo mīklu pa virsu āboliem.

4

Pēc tam gatavo kanēļa drumslas: sajauc miltus, cukuru un kanēli, pielej nedaudz pakausētu sviestu un pieliek valriekstus. To uzkaisa pa virsu kūkai.

5

Cep 40 minūtes 185*C.

Iesūtīja: eglīšing

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!