Aromātiska un oriģināla recepte ābolu ražas laikam.
50Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
125 gsviests, istabas temperatūrā100 gcukurs1 gab.ola, M izmērs125 gizsijāti milti ar pievienotu cepamo pulveri puse tējkarotes piparkūku garšvielas1 gab.ābols, nomizots un sarīvēts2 ĒKpiens PĀRLIEŠANAI:4 ĒKzeltainais cukura sīrups1 gab.ābols, nomizots, sagriezts 4 daļās un šķēlītēs PASNIEGŠANAI:4 ĒKcreme fraiche vai saputots saldais krējums PIEDERUMI: 4 x 150 ml iepilpības pudiņu vai kēksiņu cepamās formas, ietaukotas un apakšas izklātas ar cepamo papīru

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2

Mīklas pagatavošanai cukuru un sviestu liek bļodā un puto ar elektrisko mikseri, kamēr iegūta gaiša vieglas konsistences masa. Pievieno olu un turpina putot. Iemaisa izsijātos miltus un piparkūku garšvielu. Pievieno rīvēto ābolu un pienu. Lēnām maisa, kamēr visas sastāvdaļas viendabīgi sajaukušās.

3

Gatavo sīrupu, ņemot vienu ēdamkaroti zeltainā cukura sīrupa un ielej sagatavotajā formiņā. Līdzīgi sīrupu ielej arī pārējās trijās. Katrā no formiņām liek arī ceturto daļu no sagrieztā ābola. Pārlej ar sagatavoto mīklu.

4

Formiņas liek uz cepemās plāts un cep cepeškrāsnī, kamēr pudiņi kļuvuši pacēlušies un stingri, apmēram 35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti - ja tas no pudiņa iznāk ārā bez neizcepušās mīklas gabaliņiem, pudiņš ir gatavs. Ja nepieciešams, cep vēl 5 minūtes.

5

Cepamās formiņas "apgāž" uz servējamajiem šķīvjiem un noceļ virzienā uz augšu. Noņem cepamo papīru. Pasniedz ar creme fraiche vai saputotu saldo krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!