Foto: Shutterstock
Adobo mērce Filipīnās ir ļoti populāra. To izmanto, lai marinētu un pēc tam pannā sutinātu gaļu, zivis, jūras veltes, kā arī dārzeņus. Šoreiz piedāvājam recepti vistu stilbiņiem adobo mērcē.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 vistas stilbiņi ūdens MARINĀDEI:100 mlbaltvīna etiķis100 mlsojas mērce50 mlbrūnais cukurs4 ķiploku daiviņas0.5 TKčili pārslas2 lauru lapas3 melnie piparu graudi

Sagatavošana

1

Bļodiņā sajauc marinādi (adobo mērci): samaisa etiķi ar sojas mērci, pievieno cukuru, čili pārslas, piparu graudus, lauru lapas un ķiplokus, kurus pirms tam saspiež plakanus ar nazi. Maisa, līdz cukurs ir izšķīdis. Kas nevēlas asu ēdienu, var nepievienot čili pārslas.

2

Liek vistu šķiņķīšus platā traukā vienā kārtā, uzlej marinādi, apsedz un ļauj marinēties vismaz divas stundas vai visu nakti, bļodu ieliekot ledusskapī. Šad tad šķiņķīšus apgroza.

3

Šķinķīšus liek pietiekami lielā pannā, lai tos varētu sakārtot vienā kārtā, aplej ar marinādi un pievieno ūdeni tā, lai stilbiņi būtu līdz pusei šķidrumā. Strauji uzvāra adobo mērci, noregulē nelielu liesmu, apsedz pannu ar vāku un sautē vistas gabaliņus, līdz tie gatavi, apmēram 30 - 45 minūtes. Ik pa brīdim šķiņķīšus pannā pagroza. Cepoties gaļai, šķidrums iztvaikos un mērce sabiezēs, veidojot šķiņķīšiem jauku glazējumu. Šķiņķīšus pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!