Nav noslēpums, ka daudzi cilvēki pastiprinātu uzmanību pārtikas produktu sastāvam sāk pievērst tad, kad ģimenē paradās bērniņš. Sak, paši jau varam ēst šo un to, bet mazajam cilvēciņam tomēr gribas dot vislabāko. Tādēļ daudzi jaunie vecāki iecienījuši Berga bazāra pastāvīgos tirgotājus – bioloģiski sertificēto zemnieku saimniecību "Laukgaļi", kas sestdienās uz Rīgu ved gan olas, gan cāļa gaļu, gan dažādus subproduktus un majās gatavotu gardu, maigu aknu pastēti.

Tā kā kārtīgiem pastētes ēdājiem mazā kārbiņa ir tik tā vien – uz kārā zoba, "Laukgaļu" saimniece Mērija Vilūna, kuras audzēto vistiņu gaļu un olas baudījusi pat Anglijas karaliene un Japānas imperators, recepti noslēpumā netur un iesaka izmēģināt pastēti pagatavot pašam. Jo, kā izrādās, tam nevajag ne īpašas prasmes, ne stundām laika. Pati saimniece skaidro, ka pastētei pēc Mērijas receptes netiek pievienotas asas garšvielas – pipari, sīpoli vai ķiploki – jo asu, pārāk stipri garšvielam bagātinātu pastēti bērni ēd nelabprāt.

Pie darba!

120Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gvistas aknas neliels selerijas saknes gabaliņš1 paliels burkāns pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Vistas aknas nomazgā, burkānu un seleriju sarīvē, pievieno nedaudz sāls un visu kopā liek katlā vārīties.

2

Kad akniņas mīkstas, šķidrumu nokāš atsevišķā traukā, bet biezumus sablendē.

3

Kad aknas un burkāni sasmalcināti, pievieno daļu nokāstā šķidruma un samaisa tik daudz, lai veidotos bieza krējuma konsistence.

4

Masu pilda trauciņos vai burciņās, un ļauj tai atdzist un sastingt.

Lūk! Aknu pastēte Berga bazāra labāko tirgotāju tradīcijās ir gatava!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!