Foto: Privātais arhīvs
Vienkāršs veids, kā iegūt maigas, bezgala aromātiskas un mutē kūstošas cūkas cepeša šķēlēs, ko uz šķīvja itin viegli var sadalīt bez naža palīdzības, – vien ar dakšiņu. Alus gaļai piešķirs patīkamu maizes garšas noti, bet dārzeņi – īpašu sulīgumu. Cepeša pārpalikumi lieliski garšos arī nākamajā dienā sviestmaižu vai burgeru pildījumā.
230Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kgcūkas šķiņķis1 ĒKmedus pēc garšassāls1 TKkūpināta paprika1 TKsinepes200 mlalus2 burkāni3 selerijas kāti3 skābi āboli2 sīpoli1 ķiploka galviņa

Sagatavošana

1

Šķiņķa speķoto pusi ar asu nazi sarūto kvadrātiņos.

2

Sagatavo marinādi, trauciņā samaisot visas sastāvdaļas.

3

Ar marinādi ieberzē gaļas gabalu no visām pusēm.

4

Sagatavo darzeņus. Burkānus nomazgā, noberž, sagriež gabalos. Selerijas kātus sagriež gabalos. Sīpolus nomizo, sagriež lielās daivās. Āboliem izņem serdes, sagriež ābolus lielās daivās. Visus dārzeņus liek lielā traukā, pievieno nomizotus, caur spiedi izspiestus ķiplokus, šķipsnu sāls, un visu samaisa.

5

Sakarsē krāsni līdz 250-275 grādiem (līdz maksimālajai temperatūrai).

6

Karstumizturīga trauka apakšā liek sauju dārzeņu maisījuma, virs dārzeņiem liek gaļu ar rūtoto pusi uz augšu. Gar malām saliek dārzeņus.

Foto: Privātais arhīvs
7

Visu pārlej ar alu. Liek krāsnī cepties.

8

Padoms: lai alus garša būtu maigāka, to var pirms izmantošanas ieliet vairākkārt aiztaisāmā plastmasas maisiņā, saldētavā sasaldēt, tad atkausēt. Alu var aizstāt arī ar gāzētu minerālūdeni.

9

Pēc 30 minūtēm samazina temperatūru līdz 160 grādiem un turpina cept 3 stundas.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!