Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garšām bagātīga kūka, kas pagatavota no konservētiem ananasiem, brūnā cukura un citām gardām lietām.
90Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 14
MĪKLAI(18X25 cm forma):250 mlaugu eļļa4 olas400 gmuskovado cukurs300 gmilti0.5 TKcepamais pulveris2 TKkanēlis šķipsnamuskatrieksts šķipsnamaltas krustnagliņas60 gpekanrieksti200 gkonservēti ananasi gabaliņos GLAZŪRAI:30 gsviests (ist. temp.)125 gpūdercukurs0.5 TKvaniļas pasta vai ekstrakts1 apelsīna miziņa2 ĒKkļavu sīrups

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

2

Eļļu ielej virtuves kombainā, pievieno olas un Muskovado cukuru. Visu kārtīgi samaisa. Pēc tam piesijā miltus, cepamo pulveri, kanēli un muskatriekstu. Mīklai pievieno arī sasmalcinātus pekanriekstus un apelsīnus. Visu kārtīgi samaisa.

3

Mīklas masu ielej ietaukotā kūkas formā un liek cepeškrāsnī cepties 50-60 minūtes.

4

Kamēr kūka cepas, gatavo glazūru. Vispirms sajauc sviestu ar 30 gramiem pūdercukura un vaniļas pastu. Sviesta un pūdercukura masu ar mikseri saputo, līdz tā ir gaisīga.

5

Atlikušo pūdercukuru sajauc ar pāris ēdamkarotēm ūdens, lai pūdercukura masa būtu viegli plūstoša. Pūdercukura glazūru pārlej konditorejas tūtā.

6

Glazē kūku – vispirms uz tās uzziež sviesta un pūdercukura glazūru. Tad virsū ar veiklām kustībām uzspiež pūdercukura un ūdens glazūru. Kad tas izdarīts, kūku apbārsta ar apelsīna miziņu, bet tad uzpilina tai virsū kļavu sīrupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!