Foto: Shutterstock
Andalūzijas gaspačo - tradicionālā recepte spāņu aukstajai tomātu zupai.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 šķēlesbaltmaize800 gtomāti3 gab.ķiploka daiviņas1 gab.garais gurķis1 gab.paprika2 gab.sīpoli100 mlolīveļļa sāls svaigi malti melnie pipari (šerija) etiķis dilles zaļumi

Sagatavošana

1

Divām baltmaizes šķēlēm (biezām) nogriež garozu. Mīkstumu saplucina un pārlej ar 100 ml ūdens. Tomātus pārlej ar vārošu ūdeni, tad noskalo aukstā ūdenī, notecina, nomizo.

2

Ķiplokus nomizo, gurķi nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas. Sīpolus nomizo. 1/3 gurķa, 1/2 papriku un vienu sīpolu atliek malā, pārējos dārzeņus sagriež rupjos gabalos.

3

Iemērkto maizi ar visu šķidrumu, ķiplokus, tomātus, gurķa un paprikas gabaliņus sablenderē. Pielej 200 ml auksta ūdens.

4

Turpina blenderēt, pakāpeniski iekuļot olīveļļu. Pēc garšas pieliek sāli, piparus, šerija etiķi (tā vietā var ņemt, piemēram, ābolu etiķi, savukārt parastās sāls vietā - ķiploku sāli, var piemest arī kādu pušķīti svaiga bazilika, vienu vārdu sakot, - garšvielas katrs liek pēc savas garšas izjūtas). Sablenderēto zupu liek uz 2 stundām ledusskapī (vai arī uz 1 stundu saldētavā, ik pa laikam apmaisot).

5

Sīkos kubiņos sagriež atlikušos dārzeņus un arī liek ledusskapī. Atlikušo baltmaizi sagriež kubiņos un uz tīras pannas apgrauzdē, atdzesē. Noskalo un sagriež zaļumus.

6

Ledusauksto zupu lej šķīvjos, katrā ber nedaudz sagriezto dārzeņu, baltmaizes kubiņus un zaļumus.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!