Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Nav garšīgāka veida, kā sasildīties, par pīrāgu. Tāpēc vajag baudīt sezonas priekus, kamēr ķiršu vēl kokos atliku likām, un pagatavot smaržīgu un siltu desertu. Sulīgie ķirši kraukšķīgā mīklas garoziņā būs tieši laikā.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
375 gkārtainā mīkla1 gab.ola1.5 ĒKcukurs PILDĪJUMAM:1 kgķirši (bez kauliņiem)4 ĒKpūdercukurs2 ĒKkukurūzas milti1 citrona miziņa PASNIEGŠANAI: putukrējums PIEDERUMI: 25 cm liela pīrāga forma

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC, un ieliek tajā cepamo pannu, lai tā uzsiltu.

2

Aptuveni ¾ no mīklas izrullē, un izklāj ar to pīrāga formu, atstājot maliņas tā, lai tās ietu pāri trauka malām. Kārtaino mīklu vari pagatavot pēc šīs receptes.

3

Lielā bļodā ber ķiršu pusītes (kauliņus pirms tam izņem), pūdercukuru, kukurūzas miltus un smalki sarīvētu citrona miziņu. Sastāvdaļas apmaisa, un liek pīrāga veidnē.

4

Atlikušo mīklas daļu izrullē, un sagriež strēmelēs, kas ir aptuveni divus līdz trīs centimetrus platas. Nepieciešamības gadījumā sagriezto mīklu vēlreiz izrullē.

5

Pīrāga maliņas apsmērē ar ūdeni, bet pa virsu liek garās mīklas strēmeles, stingri piespiežot pie malām. Mīklas strēmeles izkārto tā, lai veidotos mežģīne. Ar nazi nogriež liekos galus, un ar īkšķi piespiež savienojuma vietas, lai tās stingri turētos klāt.

6

Mīklas virskārtu apsmērē ar sakultu olu, un apkaisa ar cukura graudiņiem.

7

Pīrāgu liek cepeškrāsnī uz karstās cepamās pannas, un cep 15 minūtes.

8

Pēc tam krāsns temperatūru samazina līdz 180oC, un cep vēl 30-40 minūtes, līdz mīkla ir kraukšķīga, bet ķirši kļuvuši sulīgi un mīksti.

9

Gatavo pīrāgu ņem laukā no cepeškrāsns un pasniedz vēl siltu kopā ar putukrējumu vai olu krēmu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!