Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kārdinošs apelsīnu suflē ar nelielu odziņu – konjaku – lieliskam vakariņu noslēgumam. Konjaks piešķirs suflē izteiktu aromātu, turklāt rūgtenā garša katrā kumosā kontrastēs ar svaigo citrusaugli. Sasildīs ikvienu, jo jābauda uzreiz pēc pagatavošanas.
35Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
125 gpūdercukurs4 lielas olas50 gmilti250 mlpiens4 ĒKkonjaks (derēs jebkurš ar apelsīnu notīm) rīvēta miziņa un sula no 2 apelsīniem

Sagatavošana

1

Pirms gatavošanas cepeškrāsni iesilda līdz 220 grādiem. Sagatavo suflē trauku, kura tilpums ir aptuveni 1,25 litri, to ietauko ar sviestu un traukā iesijā pūdercukuru tik daudz, lai veidotos tāda kā garoziņa. Lieko pūdercukuru izber no formas.

2

Pusi no nepieciešamā pūdercukura sajauc ar olu dzeltenumiem, kas atdalīti no baltumiem. Masu maisa, līdz tā krāsas ziņā kļūst viegli bāla. Masā iesijā miltus un viegli iecilā ar karoti.

3

Pēc tam pievieno pienu, kas ir viegli uzvārīts, un visu labi samaisa. Masu ielej katliņā, kur vārīts piens, un uz lēnas uguns pavāra, labi maisot, līdz tā sabiezējusi līdz mērces konsistencei. Katliņu noņem no plīts, pievieno masai apelsīnu sulu, rīvētu miziņu un konjaku. Katliņu pārsedz ar pārtikas plēvi, lai neveidotos plēvīte, kāda mēdz „izaugt” uz karsta piena.

4

Kamēr suflē masa dziest, olbaltumu sakuļ stingrās putās, un pakāpeniski iemaisa atlikušo pūdercukuru. Olbaltuma putas iecilā suflē masā un visu lej cepamtraukā.

5

Cep cepeškrāsns centrā uz restītēm 15 līdz 20 minūtes, vai līdz brīdim, kad suflē ir ievērojami pacēlies un kļuvis nedaudz "ļodzīgs". Kad gatavs, ņem ārā no krāsns, pārkaisa ar pūdercukuru un uzreiz arī pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!