Foto: DELFI
Augļu bole ir vasaras cienīgs dzēriens, kas, pareizi pagatavots, garšos gan lieliem, gan maziem.
25Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

arbūzs aprikozes zemenes ķirši laims citrons svaiga piparmētra1 lsausais baltvīns1 llimonāde ''Sprite''0.7 lbezalkoholiskais šampanietis ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Sagatavo augļus bolei - sagriež arbūzu un ar karoti veido bumbas vai izgriež mīkstuma kubiņus, aprikozes sagriež daivās, zemenes pārgriež uz pusēm, tāpat arī dara ar ķiršiem. Sagriež citrusus šķēlēs.

2

Augļus liek lielā bļodā, burkā, krūkā vai citā traukā, kur paredzēts pasniegt dzērienu. Pārber ar cukuru, pievieno piparmētru lapiņas un atstāj uz minūtēm 20 vismaz ievilkties, sasuloties.

3

Sadala augļus divos traukos, lai vienā var gatavot alkoholisko, otrā - bezalkoholisko boli.

4

Alkoholiskajai boli gatavo, augļus aplejot ar pudeli baltvīna un pielejot tikpat daudz limonādi ''Sprite''.

5

Bezalkoholisko boli gatavo, aplejot augļus ar bezalkoholisko šampanieti (piemēram, ''Mežezers'') vai to pašu limonādi ''Sprite'', ko var atjaukt ar gāzētu minerālūdeni, lai dzēriens nebūtu tik salds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!