Foto: Shutterstock
Dzidra un bezgala aromātiska liellopa gaļas zupa armēņu gaumē jeb kololiks. Šīs zupiņas īpašais "trumpis" ir sulīgas maltās gaļas frikadeles, kas pildītas ar vārītiem rīsiem un kapātiem zaļumiem.
120Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kartupeļi2 ĒKtomātu pasta1 ĒKcukurs pēc garšassāls kapāti zaļumi pasniegšanai BULJONAM:300 gliellopa kauli2 lūdens1 sīpols2 lauru lapas4 smaržīgie pipari FRIKADELĒM:300 gliellopa maltā gaļa3 ĒKmiežu putraimi1 neliels sīpols FRIKADEĻU PILDĪJUMAM:0.5 glāzerīsi pēc garšassāls pēc garšaskapāti zaļumi pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Gatavo buljonu. Kaulus pārlej ar ūdeni un vāra. Kad parādās putas, tās nosmeļ. Tad buljonam pievieno pārējās sastāvdaļas un uz nelielas liesmas vāra to aptuveni pusotru stundu.

2

Kamēr buljons vārās, novāra rīsus un vairākos ūdeņos noskalotus putraimus. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos vai stienīšos.

3

Gatavo frikadeļu masu. Pievieno maltajai gaļai sīki sakapātu sīpolu, putraimus un izmīca.

4

Gatavo frikadeļu pildījumu. Rīsiem pievieno sāli, piparus, sīki sakapātus zaļumus un visu samaisa.

5

Veido frikadeles. Uz plaukstas saplacina gaļas plācenīti, tā vidū liek tējkaroti rīsu pildījuma, pārloka gaļu pāri pildījumam un veido apaļas formas frikadeli. Tā turpina, kamēr visas sastāvdaļas izmantotas.

6

Buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā. Pievieno sāli, cukuru, piparus, kartupeļus un iemaisa tomātu pastu. Kad buljons sāk vārīties, uzmanīgi liek tajā sagatavotās frikadeles un vāra vēl 12-15 minūtes.

7

Pirms pasniegšanas zupai pievieno zaļumus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!