Zupa, kas atdzīvinās visas garšas kārpiņas - asā tomātu zupa ar jūras veltēm!

"Klīstot pa "GanBei" veidīgiem restūžiem, garšojot austrumnieciskās zupītes, arī pašai uznāk iekāriens tādas pagatavot... Mēģināts nav zaudēts, un zupele gatava. Ko uzreiz gribētos piebilst, jūras velšu daudzumu katrs var variēt, ja "biezāks maks" – pat līdz pāris kilogramiem. Arī skābumu, saldumu, asumu, maigumu var izvariēt sev vēlamākajā garšas kondīcijā. Neskatoties uz pirmo iespaidu, zupīte vienkārša, sastāvdaļas maz, arī pagatavojama stundas ietvaros," raksta "Tasty.lv" lasītāja, kas sevi piesaka kā Trakā ragana virtuvē. Aso tomātu zupu ar jūras veltēm Trakā ragana piesaka recepšu konkursam "Meklējam februāra garšu" kā vienu no iecienītākajām viņas ģimenē.

"Aunam kājas, jūdzam kumeļu un uz bodi!" aicina receptes autore.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 kgtomāti (ziemā: 3 bundžas konservētu tomātu)1 kgjūras veltes2 olas1 čili pipars1 sīpols1 ķiploks pētersīļi SantaMaria TexMex Fajita garšviela laims vai citrons4 ĒKolīveļļa pēc garšassāls, cukurs, melnie pipari

Sagatavošana

1

Tātad, ar ko sākt? Vispirms blanšē tomātus - iegriež krusteniski katra tomāta miziņu un aplej ar verdošu ūdeni uz pāris minūtēm, tad noskalo ar aukstu ūdeni. Miziņa pati nāk nost!

2

Sablenderē tomātus kopā ar čili piparu. Ja nav blendera, tomātus un čili sagriež mazos gabaliņos.

3

Nomizo sīpolu un ķiploku, sablenderē. "Gluži pļurā nevajag, savādāk sīpols būs rūgts," brīdina Trakā ragana.

4

Sausu kastroli sakarsē, ielej dažas olīveļļas ēdamkarotes, sakarsē, pieliek sīpolu, ķiploku masu un "Fajita" garšvielas - visu paciņu. Pāris minūtes karsē. Ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu.

5

Lej katliņā tomātu biezeni un vāra 10 minūtes. Ja tomāti nav blenderēti, bet ir griezti, karsē ilgāk, lai masa ir būtu pēc iespējas viendabīgāka.

6

"Atceramies – pagaidām nekāda sāls, citrona, nekā, izņemot - var piemalt melnos pipariņus, kārtīgu šķipsnu! Kāpēc sāli un citronu nē? Tāpēc, ka variējot ar skābumu un saldumu, pavisam netīšām zupa var sanākt par sāļu, bet skābinātā zupā nevārīsies mīkstas jūras veltes," skaidro receptes autore.

7

Kad zupa aptuveni 10 minūtes vārījusies, pievieno jūras veltes. "Izskatās, ka par daudz? Ha, nekā nebija, tās sarausies apmēros vismaz par trīs reizes!"

8

Vāra, kāmēr veltes ir mīkstas, galvenais nepārvārīt, pretējā gadījumā tās kļūs sīkstas. Autore iesaka vārīt aptuveni 5 minūtes.

9

Pievieno laima sulu (iesākumā no puses, ja no citrona - tad veselu), 2-3 tējkarotes cukura, sakapātus pētersīļus un sāli pēc garšas. Tad garšojot var "pielabot" zupu pēc savas gaumes, vai vēl skābāku, vai saldāku.

10

Sakultu olu, ar karoti tecinot no liela augstuma un ātri maisot, iecilā zupā, lai veidotos stīdziņas.

Zupa gatava, var celt galdā un ēst gardu muti! Ja šķiet par liesu, ēd kopā ar grauzdētu baltmaizi.

Šī zupa atdzīvinās visas garšas kārpiņas, ņammm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!