Foto: Shutterstock
Zupa asu ēdienu mīļotājiem, lai gan, pievienojot čili pavisam nedaudz, tā garšos arī tiem, kas nav uz "tu" ar čili.
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 sīpols3 ķiploka daiviņas150 gcietais siers1 sarkanā paprika1 čili pipars400 gkonservēti tomāti (gabaliņos)2 ĒKeļļa1.5 lvistas buljons (vai ūdens)700 gvistas fileja2 avokado kinza2 TKcitronu sula pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari4 saujaskukurūzas čipsi skābs krējums

Sagatavošana

1

Smalki sagriež sīpolu un ķiploka daiviņas. Sarīvē sieru.

2

Sakarsē sausu pannu un apcep papriku un čili piparu, tos apgrozot. Pēc tam pipariem noņem miziņu, izņem sēklas un kopā ar tomātiem liek blendera traukā, sablendē.

3

Katliņā karsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Apceptos sīpolus un ķiplokus pievieno tomātiem ar čili, sablendē vēlreiz.

4

Blendētos dārzeņus lej katliņā un strauji uzvāra, pēc tam noregulē nelielu karstumu un maisot apcep apmēram 3 minūtes. Pievieno buljonu, vēlreiz strauji uzvāra, pēc tam uz nelielas uguns karsē 15 minūtes.

5

Tikmēr sagriež nelielos gabaliņos vistas fileju un avokado mīkstumu, sakapā kinzas zaļumus. Avokado apslacina ar citronu sulu.

6

Zupā liek vistas gabaliņus, pēc garšas sāli un melnos piparus. Vāra apmēram 3-5 minūtes, atkarībā no tā, cik smalki sagriezta vistas fileja. Beigās zupā iemaisa sieru.

7

Zupu lej bļodiņās, pa virsu liek avokado gabaliņus, kukurūzas čipsus, skābo krējumu un zaļumus. Tiem, kam garšo īpaši asi ēdieni, papildus liek plāni sagrieztas svaiga čili ripiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!