Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojama, bet garda - ātrā ābolkūka.
80Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
300 gmargarīns3 glāzesmilti1 glāzeskābs krējums1 naža galssāls āboli cukurs, kanēlis, vaniļa

Sagatavošana

1

Miltos uz rupjās sakņu rīves sarīvē aukstu margarīnu, samaisa viegli, pievieno 1 glāzi skāba krējumu un sāli.

2

Ātri samīca un sadala 2 vienādās daļās. Liek saldētavā vai ledusskapī uz pusstundu.

3

Paņem cepamo papīru un piegriež pēc plāts lieluma 2 gabalus un uz tām plāni pa visu papīru izrullē katru mīklas daļu. Vienu daļu ar visu papīru ieceļ pannā, pārber ar iepriekš smalki sagrieztiem āboliem, kas samaisīti ar cukuru, kanēli, vanilīnu.

4

Tad ņem otru mīklas daļu un apgriez otrādi. Pārklāj pāri un papīru noņem, ja kas ieplīst, saspied kopā. Malas visapkārt saspaidi kopā ar apakšējo kārtu, pārsmērē ar olu, savelc svītras ar dakšu un kādus caurumiņus uztaisi.

5

Cep 250*C, līdz zeltaini brūna.

Iesūtīja: Drusma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!