Foto: DELFI
Kad šķiet, ka mājās nekā nav un izrādās, ka tuvējais veikals pēc svētkiem nestrādā, nākas likt lietā izdomu un uztapināt kaut ko no tā paša "nekā", rezultātā iegūstot lielu katlu ar gardu un aromātisku frikadeļu zupu.
30Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

FRIKADELĒM:250 gmaltā gaļa70 gvājpiena biezpiens2 ķiploka daiviņas0.5 burkāni0.5 cukīni pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari BULJONAM:2 ĒKaugu eļļa1.5 cukīni saujavārīti rīsi0.5 sīpols120 gselerijas sakne2 burkāni1 ĒKrīvēta ingvera sakne pēc garšasčili pipars2 ĒKcitronu sula

Sagatavošana

1

Nomizo burkānus, sagriež salmiņos. Cukīni un papriku sagriež salmiņos. Selerijas sakni nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu sakapā, ingveru sarīvē uz smalkās rīves.

2

Gatavo frikadeles. Gaļai pievieno biezpienu, uz smalkās rīvēs sarīvētu burkānu, cukīni, sāli, piparus un ķiplokus. Masu mīca, līdz tā ir vijīga un formējama. Samitrina rokas un veido no masas nelielas lodītes.

3

Elektriskajā tējkannā uzvāra ūdeni. Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties burkānus, sīpolus un seleriju, pēc 2–3 minūtēm pievieno cukīni un papriku. Pēc 3–4 minūtēm pārlej visu ar verdošu ūdeni un vāra. Pēc 5 minūtēm, kad burkāni ir mīksti, zupā liek frikadeles, pievieno vārītos rīsus, ingveru, sojas, mērci, čili un citronu sulu.

4

Kad frikadeles uzpeldējušas, izslēdz uguni, iemaisa kapātus zaļumus un uzliek katliņam vāku, ļaujot 10-15 minūtes zupai ievilkties.

5

Sāli, ja nepieciešams, katrs pievieno savas bļodiņas saturam pēc izvēles.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!