Foto: Shutterstock
Bumbieru plātsmaize, kuru var pagatavot 40 minūtēs.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
1 glāzekefīrs2 gab.olas2 glāzesmilti1 glāzecukurs1 TKsoda VIRSAI:1 kgbumbieri (nomizoti un ar izņemtām serdēm) PĀRLEJAMAIS:250 gskābs krējums5 TKcukurs1 TKkanēlis

Sagatavošana

1

Sajauc mīklu, uzlej uz pannas un nedaudz apcep. Cep ~ 200*C.

2

Mīklu apcepu, kamēr paliek gaiši zeltaina (5 min.), tad saberu virsū bumbierus (ja kādai ir pacietība, var cītīgi kārtot rindiņās) , kādu brīdi atkal pacepu ~10 minūtes.

3

Tad uzleju krējumu un kādas pāris minūtes, lai vienkārši sabiezē. Kopā visa cepšana kādas 20 - 25 min. Bet tas arī atkarīgs no tā, ko liec virsū uz tās mīklas. Atdzesē turpat uz pannas, citādi silta plātsmaize jūk ārā.

* kā jau jebkurai plātsmaize, ļoti labi der arī rauga mīkla.

Iesūtīja: Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!