Foto: Shutterstock
Ātrā versija par klasisko itāliešu "minestrone" – garda un sātīgā dārzeņu zupa ar nūdelēm, kas būs īsts glābiņš reizēs, kad maltītes gatavošanai ir pavisam maz laika, jo šo zupu iespējams pagatavot vien 20 minūšu laikā.
20Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 ĒKolīveļļa1 sīpols2 burkāni2 selerijas kāti2 ķiploka daiviņas250 gkonservēti tomāti400 mlkonservētas pupiņas200 mlkonservēti zaļie zirnīši1 saujanūdeles pēc garšassāls1 TKcukurs1 lauru lapa3 smaržīgie pipari pēc garšaskapāti pētersīļi

Sagatavošana

1

Sīpolu, burkānus un selerijas sakni nomizo, sagriež kubiņos un apcep katliņā uzkarsētā olveļļā, tad tiem pastiprinās garša un aromāts.

2

Kad dārzeņi apbrūnējuši, pievieno tiem sablendētus tomātus, pārlej visu ar elektriskajā tējkannā uzkarsētu verdošu ūdeni – ar tādu aprēķinu, cik biezu zupu vēlas.

3

Pievieno arī lauru lapu, sāli, cukuru, piparus, nūdeles, caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas, pupiņas un zirnīšus ar visu sulu un turpina vārīt aptuveni 5 minūtes, līdz makaroni teju gatavi.

4

Ņem vērā, ka zupu vārot, nūdeles jāvāra apmēram par 1/3 īsāku laiku, nekā norādīts uz paciņas, jo tās zupā turpinās silt un briest arī tad, kad vārīšana būs pabeigta. Ja zupa pārāk sabiezē, to var atšķaidīt ar dārzeņu buljonu.

5

Pirms pasniegšanas zupai pievieno smalki sakapātus svaigus pētersīļus.

Padoms: ja vēlas, lai zupa ir sātīgāka, to var pārkaisīt ar rīvētu cieto sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!