Foto: Shutterstock
Ja tev nav laika un vēlmes ķēpāties, gatavojot mīklu, bet gribas baudīt gardu rabarberu plātsmaizi, tad risinājums ir tostermaize un īpaši pagatavota saldā krējuma mērce. Arī rabarberus šajā gadījumā nav nepieciešams sīki smalcināt – pietiks, ja tos sagriezīsi stienīšos, jo tāpat kūka izdosies gana garda.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

tostermaize rabarberi vaniļas cukurs MĒRCEI:400 mlskābs krējums2 ĒKmilti1 ola1 glāzecukurs pēc garšaskanēlis pēc garšaspūdercukurs pasniegšanai

Sagatavošana

1

Veidni ieziež ar sviestu. Nomizo rabarberus un sagriež piemērota lieluma stienīšos.

2

Gatavo mērci. Bļodiņā liek skābo krējumu, pievieno cukuru, kanēli, olu, miltus un samaisa, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.

3

Veidni izklāj ar tostermaizes šķēlēm, izveidojot arī maliņas. Pēc maizes kārtas liek rabarberus, pārkaisa ar vaniļas cukuru, pārlej ar pusi mērces. Tad atkal liek maizes kārtu, rabarberus, vaniļas cukuru un rūpīgi pārlej visu ar atlikušo mērci.

4

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

5

Liek plātsmaizi cepties uz 40–45 minūtēm. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: Berce

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!