Foto: DELFI
Kad nav daudz laika, ko veltīt kūkas gatavošanai, vienmēr atceros par "Banoffee" kūku. To dievina saldummīļi, tā ir viegli pagatavojama, turklāt pat tad, ja pa rokai nemaz nav kūkas veidnes.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gDigestive jeb auzu cepumi (derēs arī smilšu cepumi)1 gab.bundža vārītā iebiezinātā piena ar cukuru30 gsviests3 gab.banāni250 mlsaldais krējums2 ĒKcukurs naža galsvaniļas cukurs šokolāde dekorēšanai

Sagatavošana

1

Vispirms sasmalcina cepumus. To var darīt blenderī, bet var arī sadrupināt ar pirkstiem. Tas nekas, ka gadīsies arī daži lielāki cepumu gabaliņi.

2

Lielākā bļodā saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgā putukrējumā, bet ne pārāk stingrā, lai tas ir viegli smērējams.

3

Tā kā iebiezinātais piens, izņemts no bundžiņas, vēl ir pavisam stingrs un galīgi nepadodas smērēšanai un kārtojuma gatavošanai, liec to katliņā, pievieno pikuci sviesta un maisot karsē, līdz tas paliek šķidrāks. Ļauj tam kādu brīdi atdzist.

4

Glāzītēs, krūzītēs vai desertu strauciņos vispirms liek kārtu sasmalcinātu cepumu, tad bagātīgu slāni ar iebiezināto pienu. Virsū tam šķēlēs sagrieztus banānus cieši jo cieši vienu pie otra, lai katrā karotē tiek pa gabaliņam. Visbeidzot uzklāj putukrējumu katrai porcijai.

Ja gribas skaistāku noformējumu, virsū uzber skaidiņās sarīvētu šokolādi vai sasmalcinātu šokolādes batoniņu ar karameļu pildījumu.

Lai saldi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!