Foto: Shutterstock
Tumīga, sātīga un ātri pagatavojama vistas zupa, kas ir kā radīta auksto ziemas dienu vakariņu reizei. Ja vēlies, lai zupiņa ir īpaši sildoša, pievieno tai kapātu čili, čili pulveri vai čili pārslas.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

eļļa cepšanai2 vistas filejas2 burkāni3 ķiploka daiviņas3 smaržīgie pipari1 lauru lapa saujalociņi0.66 glāzesrīsi0.33 glāzeslēcas pēc garšassāls100 gkausētais siers

Sagatavošana

1

Vistas filejas sagriež gabaliņos. Burkānu nomizo, sagriež ripiņās. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Rīsus un lēcas noskalo zem auksta ūdens strūklas. Lociņus sīki sakapā.

2

Katlā ar biezām sieniņām uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu, apmaisa un cep 2-3 minūtes, tad pievieno ķiplokus, burkānus un turpina cept vēl 1 minūti. Pievieno rīsus, lēcas un maisot cep vēl minūti.

3

Pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus, visu pārlej ar iepriekš tējkannā uzvārītu ūdeni. Katlam uzliek vāku un uz nelielas liesmas vāra zupu 20 minūtes.

4

Pirms pasniegšanas iemaisa lociņus un kausēto sieru.

5

Padoms: ja rīsi pēc pāris stundām ir piebrieduši un zupa kļuvusi pārāk bieza, atšķaidi to līdz vēlamajai konsistencei, pievienojot buljonu un uzvārot zupu, līdz tā "uzmet burbuli".

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!