Foto: Shutterstock
Gards dārzeņu sautējums itāliešu labākajās tradīcijās – fenhelis tā vien sauc pēc Toskānas un saules. Papildinājumā ar burkāniem, seleriju un tomātiem recepte liks siekalām saskriet mutē un pusdienās vai vakariņās pagatavot šo vienkāršo ēdienu.
35Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 vidēji liels burkāns1 vidēji liels sīpols2 selerijas kāti1 fenheļa galviņa (ap 200 g)2 ķiploka daiviņas0.5 ldārzeņu buljons400 gkonservēti tomāti800 gkonservētas pupiņas2 ĒKkapāts baziliks2 ĒKkapāts oregano sāls, svaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sagrieztu burkānu, sasmalcinātus sīpolus, sagrieztu seleriju, fenheli (kuram izņemta serde) un sasmalcinātas ķiploka daiviņas liek vidēja izmēra katliņā.

2

Pārlej ar karstu dārzeņu buljonu un liek vārīties. Atļauj dārzeņiem pavārīties 15 minūtes un tad virumam pievieno smalcinātus konservētos tomātus un pupiņas. Sautējumu vāra vēl piecas minūtes.

3

Kad viss gatavs, iemaisa pētersīli un oregano un bagātīgi pievieno garšvielas. Pasniedz lielās, seklās bļodās kopā ar grauzdētu maizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!