Kādu vakaru, pēc atspirdzinošas vizināšanās ar velo, sapratu, ka kaut ko taču gribēsies vakariņās. Ko nu? Paskatījos ledusskapī un secināju, ka mūsmājās iemaldījusies kefīra paka, kuru noteikti neizdzersim un auksto zupu netaisīsim ne tik! Tā kā jau vienu kefīra paku biju izlietojusi pankūkās, šoreiz atkal cept pankūkas absolūti nebija vēlmes. Bet... kefīrs jau tāda laba lieta, ko var izmantot gan kūkās, kēksos un citās labās lietās.

Tāpēc es lieki nedomājot ķēros pie lietas. Cepšu kaut kādu kefīra kēksu! Taču tad atģidos, ka nav ne žāvētu augļu, ne riekstu ko piešaut klāt, bet pliku mīklu ēst nekārojās. Nu ko, sāku pētīt sava skapīša saturu un acu skats atdūrās pret auzu pārslām. Grauzdēt... ar cukuru un kanēli... Ilgi nebija jādomā! Vienīgi palauzīju galvu pie tā, vai bērt mīklā, vai pārkaisīt pāri. Nolēmu bērt mīklā. Sanāca labs, ne pārāk salds kēkss ko bērni "vicoja" iekšā vienu gabaliņu pēc otra.

9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 olas2 glāzeskefīrs2 glāzesmilti10 ĒKauzu pārslas10 ĒKcukurs2 TKcepamais pulveris vaniļas esence apelsīnu esence kanēlis

Sagatavošana

1

Sākumā uz sausas pannas uzber 10 ēdamkarotes auzu pārslu un pārkaisa ar 6-7 ēdamkarotēm cukura un pustējkaroti kanēļa. Lēnām visu apgrauzdē.

2

Bļodā iesit 3 olas, pieber atlikušās 3-4 karotes cukura un saputo gaiši dzeltenā masā.

3

Pievieno nepilnas divas glāzes miltu un kefīra. Respektīvi, cik daudz kefīra, tikpat daudz miltu, visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno pa dažām pilēm no katras esences un 2 tējkarotes cepamā pulvera, atkal samaisa viendabīgā mīklā.

4

Tālāk jau pievieno auzu pārslas, liek ietaukotā veidnē un cep gatavu. Es cepu 200 grādos kādas 40 minūtes, līdz, iedurot iekšā kociņu, tas paliek sauss. Atdzesē un servē galdā.

5

Lūk, ātrs, vienkāršs un gards našķis pie tējas kādam brīvdienas vakaram.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!