Foto: Shutterstock
Aromātisks un ātri pagatavojams ēdiens, ko baudīt pusdienu reizē vai celt galdā vakariņās. Sulīgi vistas gabaliņi mijas ar bulgura graudiņiem, kas piesūkušās ar citronu, ķiploku, kanēļa, olīvu un tomātu sulīgo garšu buķeti.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gab.vistas filejas saujamelnās olīvas4 ķiploka daiviņas1 sīpols pēc garšaskapāti pētersīļi pēc garšassāls0.25 TKkanēlis300 mlkonservēti tomāti gabaliņos1.5 glāzesbulgurs vai pērļu kuskuss1 citrons2 ĒKolīveļļa pēc garšasčili1 TKcukurs2 glāzesdārzeņu buljons

Sagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Olīvas sagriež ripiņās. Vistas filejas sagriež nelielos gabaliņos. Čili un pēterīļus sīki sakapā. Citronam uz smalkās rīves norīvē miziņu un izpiež sulu.

2

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 3 minūtēm pievieno vistas gabaliņus, ķiplokus, čili un turpina cept vēl 5–6 minūtes. Tad pievieno sāli, cukuru, olīvas, kanēli, citrona miziņu, citronu sulu un tomātus, cep vēl 2–3 minūtes. Pievieno bulguru, samaisa, pārlej ar verdošu buljonu, lai viss pannas saturs ir noklāts ar šķidrumu aptuveni pirksta biezumā. Ja šķiet, ka šķidruma ir pārāk maz, pievieno vēl buljonu – tā daudzums ir atkarīgs no kuskusa uzsūktspējas.

3

Uzliek pannai vāku, samazina liesmu līdz minimumam un sautē 3–4 minūtes, tad nogriež uguni un ļauj bulguram uzbriest vēl 10 minūtes.

4

Pirms pasniegšanas pārkaisa ēdienu ar pētersīļu zaļumiem, pārslaka ar citronu sulu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!