Foto: Shutterstock
Ātrais "Napoleons" svinību galdam, gatavots no biezpiena mīklas un vārītā krēma.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gbiezpiens100 gsviests1 ola1.5 glāzesmilti0.25 glāzecukurs1 TKsoda KRĒMAM:4 olas0.66 glāzescukurs600 mlpiens2 ĒKmilti2 ĒKkartupeļu milti150 gsviests

Sagatavošana

1

Mīkla: sviestu sakuļ, iemaisa biezpienu, olu, cukuru un miltus. Samīca. Mīklu sadala 4 daļās.

2

Ņem apaļo cepamo veidni, ietauko, uzliek mīklas daļu, ar pirkstiem izlīdzina pa veidni un sabaksta ar dakšiņu.

3

Cep līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī, līdz mīklas plāksne ir zeltaina (ja nav cepeškrāsns, mīklu var cept arī uz pannas, apcepot no abām pusēm). Tā izcep visas plāksnes.

4

Krēms: samaisa visas sastāvdaļas (izņemot sviestu). Liek uz mazas uguns un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Karstā krēmā iemaisa sviestu un labi samaisa.

5

Ar karsto krēmu pārziež kārtas un kārto torti. Mīklas maliņas nolīdzina ar asu nazi. Kūkas sānu malu un virspusi pārziež ar krēmu, pārkaisa ar mīklas drumstalām.

Iesūtīja: Liene l

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!