Foto: Foto: Z.Bitmane
Šķiet, ka svētku dienās visi esam no sirds saēdušies piparkūkas, un tās pašrocīgi pagatavotas tik daudz, ka joprojām atrodas teju katrā mājā. Lai izvairītos no piparkūku noputēšanas trauciņos, piedāvājam pagatavot pavisam vienkāršu un gardu desertu, kur izmantojamas ne tikai piparkūkas, bet arī mandarīni, kas arī šajā laikā, šķiet, atrodami katrā mājā.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

180 gkrēmsiers, bezpiedevu100 mlsaldais krējums1.5 gab.banāni0.5 gab.citrona sula pēc garšasbrūnais cukurs pēc garšasvaniļas cukurs mandarīni piparkūkas

Sagatavošana

1

Sagriež banānus mazākos gabalos, liek blenderī un pārlej ar citronu sulu, ko izspiež no 1/2 cittrona. Sablendē vienmērīgā konsistencē.

2

Atsevišķā bļodā saputo krēmsieru, lai tas kļūst krēmīgāks. Pievieno brūno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Pēc tam pamazām pievieno saldo krējumu un ieputo to, līdz krēms kļuvis vienmērīgs un gaisīgs. Beigās pievieno sablenderēto banānu masu un saputo to kopā ar krēmsieru.

3

Sasmalcina piparkūkas ar piestas vai blendera palīdzību. Piparkūkas var malt pavisam smalki, bet var atstāt arī dažus lielākus gabalus.

4

Ņem deserta trauciņus vai jebkuras stikla glāzes, un karai apakšā ieber sasmalcinātās piparkūkas. Virs piparkūkām izkārto mandarīnu daiviņas, nākamajā kārtā liek krēmu. Ja glāzes ir lielākas, turpina tādā pat secībā, līdz visas sastāvdaļas izmantotas. Virsējai jābūt krēma kārtai, ko izdekorē, pārkaisot ar sasmalcinātajām piparkūkām.

Mandarīni (var izmantot arī konservētus mandarīnus un ananasus, tad deserts būs sulīgāks)

Šis deserts garšo īpaši labi, ja tam ļauj 1-2 stundas ievilkties ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!