Foto: Shutterstock
Plovs no atkaulotiem vistu šķiņķīšiem bez ādas - ātri pagatavojams, sātīgs un varen gards.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 glāzeeļļa vai tauki700 gatkauloti vistas šķiņķi bez ādas2 sīpoli2 burkāni1.5 glāzerīsi1 TKgaršviela plovam malti melnie pipari lauru lapas3 ķiploka galvas

Sagatavošana

1

Rīsus nomazgā vairākos siltos ūdeņos, līdz ūdens vairs nav balts. Aplej ar karstu ūdeni, lai uzbriest.

2

Katlā uzkarsē eļļu vai taukus.

3

Vistu šķiņķīšus sagriež palielos gabaliņos un apcep uz lielas uguns. Sīpolus sagriež šķēlēs, pievieno vistai un apcep. Pievieno sasmalcinātus burkānus un apcep.

4

Pielej ūdeni, pievieno garšvielas (izņemot ķiplokus), uzliek vāku un nedaudz pasautē minūtes desmit.

5

Pievieno rīsus, uzlej ūdeni, lai tas nosedz rīsus un ir vēl 2 cm virs rīsiem. Katlam uzliek vāku, nogriež mazu liesmu un sautē 25 minūtes. Nemaisa!

6

Kad plovs gatavs, piegriež ķiplokus, beidzot samaisa un uzliek vāku, lai savelkas.

7

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!