Foto: Privātais arhīvs

"Kad nav daudz laika – vienmēr ķeros pie vieglas, gardas vistas, burkānu un kabaču maltītes," par savu veikumu raksta Zane Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā.

30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gvistas fileja500 gcukīni vai jaunie kabači400 gburkāni pēc garšasgaršvielas pēc patikas, piemēram, veģetārās, baziliks, timiāns, garšvielu maisījums vistai, svaigie zaļumi

Sagatavošana

1

Sagriež vistu nelielos kubiņos, sagriež kabaci plānās šķēlītēs (ja lielāks kabacis – šķēles sadala četrās daļās), sarīvē burkānu.

2

Vistai pievieno vistas garšvielas un uz lielas uguns ātri apcep, lai ļoti nesasulotos (aptuveni 3-4 minūtes). Vistu noņem no pannas.

3

Liek uz lielas uguns ātri apcepties burkānus, līdz tie kļūst dzeltenīgi (aptuveni 2 minūtes). Burkāniem pievieno vistu.

4

Pēc tam pievieno kabačus un visu sautē apmēram 15 minūtes, pa laikam apmaisot.

5

Kad kabacis kļūst mīksts, pievieno sakapātus zaļumus (zaļumus pievieno pašās beigās, lai tiem nezustu aromāts).

6

Visu sutina vēl 3-5 minūtes (gatavību parasti nosaka, pagaršojot sastāvdaļas – vistai jābūt mīkstai, kabacim jābūt mīkstam, bet ne putrā – tādam, lai ir mazliet stingrs).

Pasniedz ar skābo krējumu.

Vēlies laimēt groziņu ar labumiem no "Trikata"? Sūti mums savu ātro vakariņu recepti un tās bildi (tajā noteikti jāatrod vieta sieram) uz e-pastu receptes@delfi.lv ar norādi "Ātrās vakariņas" līdz 13. aprīlim, un varbūt tieši tava recepte būs uzvarētāja! Vairāk par konkursu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!