Foto: Shutterstock
Ābolu kūka no 'Ātrās mīklas' ikdienas gardumam pie tējas, kafijas vai piena glāzes.
55Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gmargarīns200 gbiezpiens3 gab.olas3 glāzesmilti1 glāzecukurs1 TKsoda āboli (vai bumbieri, rabarberi, plūmes, ogas u.c. augļi) cukurs skābs krējums kanēlis

Sagatavošana

1

Visas sastāvdaļas sajauc bļodā un samīca. Mīklu noliek ledusskapī nedaudz atdzist, kamēr tiek galā ar āboliem.

2

Tikmēr paņem ābolus, nomizo, sagriež daiviņās, pēc tam šķēlītēs.

3

Izklāj pannu ar foliju un izkaisa nedaudz miltus.

4

Liek veidnē mīklu. To vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu, lai biezums būtu vienāds. Liek virsū ābolus. Tos var kārtot rindiņās vai arī likt nevienmērīgi. Kā sirds vēlas.

5

Pārkaisa cukuru. Uzklāj skābu krējumu. Pārkaisa ar kanēli.

6

Liek cepeškrāsnī cepties līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī ~40 minūtes, lai tā cepšanās nav pārāk karsta un pārāk strauja, lai kūka nepiedeg.

Iesūtīja: ora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!