Foto: DELFI
Kraukšķīgas un kārdinošas rabarberu maizītes var pagatavot pavisam īsā laikā. Atliek vien talkā ņemt kārtainās mīklas paciņu, un ģimeni ar smalkmaizītēm varēs iepriecināt jau pēc pusstundu ilgas darbošanās virtuvē.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Saldētās kārtainās mīklas plāksnes nedaudz atlaidina un pārgriež uz pusēm, lai sanāktu 12 kvadrātiņi. Tos izkārto uz cepeškrāsns plātes, kas izklāta ar cepamo papīru.

Uzbužina kvadrātu maliņu, lai tā cepšanas laikā paceltos. Mīklas vidu sadursta ar dakšiņu.

Bļodā saber gabaliņos sagrieztus rabarberus un pārkaisa ar cukuru vai medu (saldinātāju pievieno tik daudz, cik saldas vēlas maizītes). Visu kārtīgi samaisa.

Mīklas kvadrātiņus apsmērē ar sviestiņu. Pēc tam virsū saber rabarbera gabaliņus.

Maizītes liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes, līdz tās zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!