Vienkārši pagatavojama veikalā nopērkamo čipsu alternatīva – nepieciešams vien lavašs, garšvielas un eļļa. Bet siera mērci pagatavo no ne visai trekna siera, piena un mazliet kurkumas, kas piešķirs skaisto, dzelteno krāsu. Recepti sagatavojusi Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
1 lielais apaļais lavašs1 ĒKeļļa2 ĒKza'atar garšvielu maisījums vai citas garšvielas pēc izvēles MĒRCEI:2 ĒKkukurūzas milti šķipsnarīvēts muskatrieksts1 TKkurkuma200 mlpiens150 gsiers, piemēram, Trikata Emmental Light (sarīvēts) pēc garšasmelnie pipari pēc garšasjūras sāls

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Lavašu atloka vaļā un viegli pārsmērē ar eļļu. Pārber ar garšvielu maisījumu (ja nevēlies gatavot siera mērci, tad šajā brīdī lavašam pārber arī sieru). Tad ar asu nazi vai šķērēm lavašu sagriež trijstūrīšos.

3

Kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, trijstūrīšus liekot cieši citu citam klāt.

4

Liek krāsnī un cep, līdz lavaša gabaliņi sāk kļūt viegli zeltaini (aptuveni 8–10 minūtes). Cepšanas laiks ir atkarīgs no lavaša biezuma.

5

Kamēr lavašs cepas, pagatavo siera mērci. Uz uzkarsētas pannas ber miltus un maisot cep vienu minūti. Tad pievieno muskatriekstu un kurkumu, samaisa.

6

Pielej pienu un ar pannai piemērotu slotiņu maisa, līdz mērce iegūst biezāku konsistenci. Pievieno rīvēto sieru, turpina maisīt.

7

Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus. Mērces konsistenci var "regulēt" ar piena un miltu daudzumu.

Čipsus ar mērci var ēst gan siltu, gan atdzisušus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!