Foto: DELFI
Zibenīgi pagatavojami, svaigi un ļoti garšīgi salāti, kas būs ideāla piedeva pie dažādiem gaļas un zivju ēdieniem.
10Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gsalātu maisījums1 apelsīns sezama sēklas4 ĒKaugu eļļa1 apelsīns šķipsnasāls1 ĒKmedus2 ĒKgraudu sinepes

Sagatavošana

1

Sezama sēklas viegli apgrauzdē uz pannas.

2

Apelsīnu ar asu nazi nomizo, atdala filejas (lai uzzinātu, kā tas darāms, noskaties šo video pamācību.)

3

Bļodā liek salātu maisījumu, pievieno apelsīna filejas.

4

Gatavo mērci: norīvē apelsīnam miziņu uz smalkās rīves, izspiež apelsīna sulu. Aizvākojamā burciņā liek apelsīna miziņu, lej sulu, pievieno visas pārējās mērces sastāvdaļas, buciņu aizvāko un krata, līdz iegūst viendabīgu mērci.

5

Mērci pārlej salātiem un apmaisa. Salāti ir gatavi!

6

Pirms pasniegšanas pārkaisa tiem grauzdētas sezama sēkliņas, lai tās nezaudētu kraukšķīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!