Aukstā skābeņu zupa ar zirnīšiem un marinētām bietēm

Aukstā skābeņu zupa ar zirnīšiem un marinētām bietēm
Foto: DELFI
1.0000 1
3 porcijas
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Tuvojoties svētkiem, jaunu garšu meklējumos mūsu ceļš aizveda līdz restorānam "Bibliotēka Nr.1" un šīs vietas šefpavāram Mārim Jansonam, kurš nu "Tasty.lv" lasītājiem piedāvā atspirdzinošu auksto zupu ar svaigām skābenēm un kefīru. Aukstās zupas pamatu sagatavo atsevišķi no piedevām, abas daļas sajaucot pirms pasniegšanas. Ja marinētas bietes būs jau gatavas, zupu varēs pagatavot ļoti ātri.

Noskalo skābenes un noplūc kātiņus, sagriež smalkāk un liek blenderī. Pievieno sinepes, mārrutkus un kefīru, sablendē. 

Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Liek ledusskapī atdzesēties.

Tikmēr sagatavo piedevas. Novāra cietas paipalu oliņas, liek zem auksta ūdens un atdzesē, noloba.

Sagriež ripiņās redīsus, sakapā lociņus, izloba zirņus. 

Katrā šķīvī liek pa ēdamkarotei no katras piedevas, aplej ar atdzesēto zupu un grezno ar olu pusītēm un nelielām skābeņu lapiņām. Pasniedz. Lai labi garšo!

Iepatikās recepte? To noteikti var pagatavot mājās vai doties uz restorānu Bibliotēka Nr.1, lai nobaudītu arī citus šefpavāra Māra Jansona meistarstiķus. Bet vēl aizraujošāks garšas piedzīvojums būs ekstravagantais gaisa restorāns Dinner in the Sky, kurš no 22. līdz 26. jūlijam darbosies Jūrmalā un kur par viesu garšas kārpiņām rūpēsies arī Māris. Tiekamies!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Komentāri
Komentēšana atļauta tikai reģistrētiem lietotājiem!
Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem
Lasīt komentārus Lasīt komentārus
Dienas recepte
Tasty iesaka