Foto: Shutterstock
Auzu pārslu - biezpiena cepumi brīvdienu našķim.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 glāzesauzu pārslas200 gbiezpiens1 glāzepiens100 gmargarīns ĒKmilti1 ĒKkartupeļu milti1 gab.ola100 gkakao2 glāzescukurs1 TKsoda etiķis pūdercukurs

Sagatavošana

1

Auzu pārslas pārlej ar karstu pienu, samaisa un atstāj uzbriest.

2

Atdzisušās pārslās iemaisa miltus, kas sajaukti ar cieti, olas un cukuru.

3

Tad pievieno caur sietu iztrītu biezpienu, sakultu sviestu un labi izmaisa. Pievieno ar etiķi dzēstu sodu. Mīklas piciņas ar karoti liek uz ietaukotas veidnes. Var no mīklas veidot bumbiņas ar rokām un likt uz veidnes.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C, liek cepties, līdz cepumi ir zeltaini.

5

Cepumus izņem no krāsns, atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

* ja vēlas, pirms cepšanas cepumus var pārkaisīt ar sezama vai saulespuķu sēkliņām, vai arī pievienot sēkliņas cepumu mīklai.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!