Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sulīgi vaniļas mafini ar saldām avenēm un zeltaini kraukšķīgām drumstalām. Ēd siltus, piedzerot auksta piena krūzi, vai atdzesētus kopā ar tējas vai kafijas tasi.
60Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
225 gavenes90 gpūdercukurs1 ĒKciete DRUMSTALĀM:75 gmilti cepamais pulveris, astodaļa TK30 gcukurs45 gsviests MAFINU MĪKLAI:375 gmilti0.5 TKcepamais pulveris175 gcukurs1 TKkanēlis2 olas125 mlpaniņas125 gaugu eļļa2 TKvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

2

Vēlākam atstāj 12 avenes. Pārējās saber katliņā, pievieno cukuru un pāris ēdamkarotes ūdens. Cieti samaisa ar ēdamkaroti ūdens, lai veidotos pastas konsistence. Kad cukurs avenēs izkusis, iemaisa tajās cietes pastu un karsē avenes dažas minūtes, līdz ogas atsulojušās. Sīrupainās avenes atdzesē.

3

Gatavo drumstalas: miltus sajauc ar cepamo pulveri. Tad pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu ar rokām ieberzē sviestu miltos, lai veidotos drupatas.

4

Gatavo mafinu mīklu: bļodā saber miltus, cepamo pulveri, cukuru, kanēli. Olas sakuļ atsevišķi un pievieno tām paniņas, eļļu un vaniļu. Tad mitrās sastāvdaļas pievieno sausajām un mīklu kārtīgi samaisa.

5

Sagatavo mafinu pannu ar 12 mafinu papīra formiņām. Mīklu pilda mafinu formiņās, līdz 2/3 pilnas. Virs mīklas liek ēdamkaroti sīrupaino aveņu un vienu veselo ogu. Tad pāri pārber drumstalas.

6

Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies, drumstalas zeltainas un iedurtais kociņš iznāk laukā sauss.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!