Brīnumgarda avokado mērce ar zaļumiem un anšoviem, pēc konsistences atgādina majonēzi. Ar to var papildināt salātus, izmantot pildīto olu pildījumam, pasniegt kā dipu svaigo dārzeņu uzkodām, pārliet pāri ceptiem kartupeļiem. Svaiga, krēmīga un aromātiska, ideāli piemērota grila vakaram kopā ar draugiem.

No minētā produktu daudzumu iznāks apmēram 300 ml mērces. Ledusskapī to var glabāt 3 dienas. Mērce būs gardāka, ja to nevis uzreiz pasniegs pēc sajaukšanas, bet ļaus tai nobriest apmēram 3 stundas. Turklāt avokado mērce būs veselībai daudz drošāk nekā klasiskā majonēze ar jēlu olu.

15Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 avokado3 ĒKbaltvīna etiķis1 ķiploka daiviņa2 anšovi1 TKcitronu sula1 TKlaima sula150 mlolīveļļa50 mlsaldais krējums4 ĒKkapāti pētersīļi3 ĒKkapāts baziliks1 neliels Šalotes sīpols šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Smalki sagriež ķiploku, anšovus, iztīra un palielos gabalos sagriež avokado. Smalki sagriež sīpoliņu un zaļumus, noliek malā.

2

Blendera traukā liek avokado gabaliņus, anšovus, ķiplokus, pielej etiķi, citrona un laima sulu. Ar blenderi sakuļ gludu mērci.

3

Neizslēdzot motoru, blenderī tievā strūkliņā ielej olīveļļu. Kad olīveļļa sajaukusies ar avokado, ar karoti iemaisa saldo krējumus, sīpolus un kapātos zaļumus. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

4

Mērci lej burkā, noslēdz un atstāj ledusskapī vismaz 3 stundas, garšām sajauties. Mērci no ledusskapja izņem apmēram pusstundu pirms likšanas galdā, lai tā sasilst un lai atdzīvojas zaļumu aromāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!