Foto: DELFI
Kutabi ir viens no Azerbaidžānas nacionālajiem ēdieniem, ko viesiem ceļ galdā teju katrā restorānā. Tās ir papīra plānuma pankūkas, ko pilda ar maltu jēra gaļu vai smalki sakapātiem zaļumiem. Gaļas pankūkas pasniedz ar skābenu ogu pulveri, bet zaļumu pankūkas ar skābo krējumu. Lūk, recepte, kā pagatavot kutabi veģetāro versiju.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gmilti200 mlūdens2 ĒKeļļa1 TKsāls pēc garšasKinza, lociņi, dilles, baziliks, pētersīļi, baziliks pēc garšasbrinza vai fetas siers

Sagatavošana

1

Iejauc mīklu – izsijātiem miltiem pievieno sāli, eļļu, karstu ūdeni un samaisa. Ļauj mīklai pusstundu atdzist. Mīklai jābūt mīkstai, bet tā nedrīkst lipt pie pirkstiem.

2

Tikmēr sagatavo pildījumu – sasmalcina zaļumus. Var izmantot visus zaļumus, kas iet pie sirds – pētersīļus, dilles, kinzu, baziliku, skābenes, lociņus. Pavasarī drīkst izmantot pat noplaucētas nātres.

3

Sagrieztajiem zaļumiem pievieno brinzas vai fetas sieru, klasiskajā receptē gan iztiek bez tā. Visu rūpīgi samaisa.

4

Mīklu sadala nelielās bumbiņās un katru plāni izrullē, lai pankūkas diametrs būtu apmēram 30 cm. Vienā pusē liek zaļumu masu, pārloka mīklu uz pusēm, lai veidotos pankūka pusmēness formā un ar pirkstiem to izspaida, lai iekšā nepaliktu gaiss.

5

Sakarsē pannu un uz lielas uguns apcep kutabi bez eļļas, katru pusi cep 2-3 minūtes. Cepšanas laikā kutabi var uzpūsties kā balons, bet tas nekas, pēc tam šķīvī tie saplaks.

6

Tikko no pannas noņemtos kutabi apziež ar sviestu un nekavējoties pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!