Bagātīga un neizsakāmi garda šokolādes siera kūka - kā radīta, lai ar to saldinātu lietainos rudens vakarus. Sviesta cepumu un tumšās šokolādes pamatni kombinācijā ar baltās šokolādes un krēmsieru pildījumu vienkārši nav iespējams ignorēt.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

sviests, formas ietaukošanai PAMATNEI:180 gcepumi60 gsviests tumšās šokolādes tāfelīte PILDĪJUMAM:400 gkrēmsiers125 gskābais krējums3 gab.olas200 gbaltā šokolāde

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni. Ietauko cepamo formu ar sviestu. Sadrupina cepumus un ieber formā. Pārlej tos ar uzkausētu sviestu. Sasmalcina šokolādi un vienmērīgi ber formā. Pamatni izlīdzina ar rokām un liek to ledusskapī uz 10 minūtēm.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

3

Gatavo pildījumu. Krēmsieru liek bļodā un samaisa ar mikseri vai putojamo slotiņu, līdz tas iegūst viendabīgu konsistenci. Pievieno krējumu un kārtīgi iemaisa.

4

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Pievieno pildījumam olu dzeltenumus un kārtīgi iemaisa.

5

Karsta ūdens peldē izkausē balto šokolādi, lej to klāt pildījuma masai un iemaisa.

6

Sakuļ olu baltumus stingrās putās un uzmanīgi iecilā pildījumā.

7

Pamatni izņem no ledusskapja un pildījumu lej virs pamatnes. Liek kūku krāsnī cepties uz 40 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!