Foto: Shutterstock
Burvīga alternatīva tradicionālajām pankūkām. Šajā receptē tiek izmantoti tikai banāni un olas. Ja ir vēlēšanās, tad var pievienot arī smalcinātus riekstus, šokolādes gabaliņus, vaniļu, kakao pulveri, kanēli, šķipsniņu sāls vai ābolu gabaliņus. Kārumnieki var piejaukt nedaudz medu vai kļavu sīrupu. Bet tie, kas vēlas pankūkas nedaudz uzpūtušās, pievieno šķipsnu ar cepamo pulveri.
20Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gatavs banāns2 lielas olas sviests vai eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Nomizo banānu, salauž vairākos gabalos, liek bļodiņā un ar dakšiņu saspaida putriņā. Pievieno olas, sakuļ, līdz veidojas vienmērīga masa. Ja vēlies pankūkām kādas piedevas, tās pievieno pirms olām (izņemot šokolādi un riekstus - šīs piedevas pievieno cepšanas laikā). Mīkla būs samērā šķidra, daudz šķidrāka nekā tradicionālo pankūku mīkla, tādēļ pannai jābūt karstai.

2

Karsē pannu ar sviestu vai eļļu. Karstās taukvielās ar karoti lej nelielas pankūkas. Cep pankūkas, līdz tās zeltainas. Ja vēlas pankūkas ar šokolādes gabaliņiem vai riekstiem, tos uzkaisa, kad pankūka uzlieta uz pannas un kad tai izveidojusies jau neliela kraukšķīga maliņa (apmēram pēc vienas minūtes), tomēr vidiņā mīkla joprojām ir šķidra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!