Foto: DELFI
Kad kārojas kaut kas salds, bet ne pārlieku trekns, smūtijs būs pašā laikā. Kā brokastīs, tā launagā vai vēlā vakarā.
4Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 gab.banāns1 gab.nektarīns1 saujaērkšķogas4 gab.dateles bez kauliņiem150 mlpiens pēc izvēles

Sagatavošana

1

Liek blenderī šķēlēs sagrieztu, nomizotu banānu*, sasmalcinātu nektarīnu, ērkšķogas un dažas dateles saldumam. Pārlej ar pienu pēc izvēles – labi derēs rīsu, mandeļu, sojas vai kādu citu riekstu piens, bet labi garšos arī ar parasto govs pienu, paniņām vai jogurtu, tikai tad varbūt vairāk vajadzēs pievienot ko saldu.

2

Blendē, līdz visas sastāvdaļas viendabīgi sasmalcinātas un smūtijs ieguvis vēlamo konsistenci. Ja vēlies kokteili vēsāku, pievieno kādu gabaliņu ledus pirms blendēšanas.

3

Lej glāzītēs un pasniedz.

*Ar šo sastāvdaļu daudzumu pietiks vienai lielai glāzei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!