Foto: Shutterstock
Ja iegādāti mīksti, labi nogatavojušies avokado, lielisks veids, kā tos likt lietā - pagatavot salātus. Šie derēs kā brokastīm, tā vakariņām vai launagam, liekot tos uz kraukšķīgi apgrauzdētas maizes šķēles.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 olas4 avokado1 sarkanais sīpols100 gmajonēze100 gbezpiedevu jogurts (vai krējums) naža galssinepes pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Vispirms novāri olas, lai mīkstums ir ciets.

2

Atdzesētas olas sagriež mazos gabaliņos (vienu olas dzeltenumu atliek mērcei) un liek bļodā.

3

Mazos gabaliņos sagriež avokado mīkstumu (kā to veikli izdarīt, skatīt šeit) un liek bļodā ar olām.

4

Nomizo sarkano sīpolu un sagriež to smalkos gabaliņos, pievieno salātiem.

5

Nelielā bļodiņā sastampā atlikto olas dzeltenumu, sajauc to ar sinepēm, majonēzi, krējumu, garšvielām.

6

Mērci iejauc salātos, lēnām apmaisot. Tikai nemaisi pārāk cītīgi, lai mīkstais avokado nepārvēršas par putru.

Pasniedz tāpat vai liek uz maizītes, grauzdiņa vai krekera. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!