Sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei pagatavo befstroganovu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
700 gliellopa gaļa2 ĒKeļļa60 gsviests2 sīpoli2 ķiploka daiviņas1 ĒKmilti250 mlbuljons vai ūdens1.5 ĒKtomātu mērce (asā)5 ĒKskābs krējums pētersīļi malti melnie pipari sāls

Sagatavošana

1

Gaļu pret šķiedru sagriež šķēlēs, nedaudz izklapē ar gaļas āmuru. Tad gaļas šķēles sagriež strēmelītēs un apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem. Smalki sakapā sīpolu, ķiploku.

2

Sakarsē pannu ar eļļu, tajā liek gaļas gabaliņus un uz lielas uguns apbrūnina. Pēc tam gaļu pārliek katliņā, kurā to sautēs.

3

Pannā izkausē gabaliņu sviesta, pievieno sīpolus un cep, līdz tie caurspīdīgi un sāk zeltoties, pievieno ķiploku un cep apmēram 30 sekundes.

4

Tad pannā ber miltus un, nepārtraukti maisot, tos apcep apmēram 1 minūti. Apceptajiem sīpoliem pievieno buljonu un uzvāra, noskrāpējot no pannas gardos piecepumus, iemaisa tomātu mērci.

5

Mērci lej pāri gaļai katliņā. Uz nelielas uguns sutina, līdz gaļa mīksta, apmēram 1 stundu. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz buljona.

6

Kad gaļa ir mīksta, mērcei pievieno skābo krējumu, labi izmaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!