Foto: Shutterstock
Belaši pildīti ar liellopa gaļu - izsenis iecienīta karstā uzkoda.
90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 glāzesmilti1 glāzeūdens vai piens15 graugs sāls400 gliellopa gaļa2 gab.sīpoli sāls eļļa

Sagatavošana

1

Mīkla: raugu izkausē siltā pienā vai ūdenī. Piejauc sāli, miltus, iejauc mīklu un siltā vietā raudzē 1 - 2 stundas.

2

Pildījums: gaļu izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sāli. Samaisa.

3

No masas izgatavo kotletes (gaļas bumbiņu savirpina rokās, apviļā milts) un cep uz pannas no abām pusēm, līdz gatavas.

4

Kad mīkla uzrūgusi, to sadala vienādos gabaliņos. Gabaliņus saveļ bumbiņā. Bumbiņas liek uz paplātes un siltā vietā atstāj uzrūgt.

5

Uzrūgušas saplacina (ar plaukstu piespiež), liek kotleti, malas aizspiež.

6

Belašus iegremdē verdošā eļļā un cep no abām pusēm.


Iesūtīja:
Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!