Foto: Shutterstock
Berlīneri gan ikdienai, gan svētkiem.
80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gmilti1 šķipsnasāls40 graugs80 gcukurs250 gpiens80 gsviests2 gab.olas

Sagatavošana

1

2-3 reizes izsijātiem miltiem pievieno šķipsnu sāls un liek bļodā.

2

Raugu izkausē 50 g silta piena un 1 TK cukura. Miltos veido iedobi un lēnām ielej izkausēto raugu.

3

Mīklu apsedz un siltā vietā liek uzrūgt.

4

Kad mīkla 1 x uzrūgusi, pievieno siltu pienu, kurā izkausēts sviests, olas un cukuru. Iejauc mīklu.

5

Mīklu apsedz un ļauj uzrūgt.

6

No mīkla veido nelielas bumbiņas, liek uz cepamās veidnes un ļauj 40 minūtes uzrūgt.

7

Katlā uzkarsē eļļu, liek bumbiņas un cep uz vidējas uguns, no abām pusēm zeltainas.

8

Kad berlīneri nedaudz atdzisuši, ar pārtikas šprici pilda ievārījumu.

9

Aukstus pārkaisa ar pūdercukuru vai pārziež ar cukura glazūru.

Iesūtīja: Irma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!