Foto: mosfood
Ak, kraukšķīgie un gaisīgie putotā olbaltuma cepumiņi! Bezē, kas paši kūst uz mēles. Patiesībā pievienotā šokolāde cepumu garšu gandrīz neietekmē, toties ļoti atsvaidzina to izskatu!
100Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 olas baltumi120 gpūdercukurs1.5 TKcitrona sula20 gmelnā šokolāde šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu šo saldo našķi, jāsarūpē olu baltumi, pūdercukurs, nedaudz sāls, citronu sula un rūgtā šokolāde.

2

Tīrā un sausā traukā sakuļ olbaltumus ar šķipsniņu sāls. Atceries, ka traukam un putojamajai slotiņai jābūt pilnīgi tīrai, bet, lai olbaltums vieglāk saputotos, gan bļodu, gan miksera slotiņas var ieziest ar citrona daiviņu. Putojot olbaltumu, izvēlies ātrāko miksera režīmu.

3

Kad ola saputota vidēji stingrās putās, samazina putošanas ātrumu un, nepārtraucot kulšanu, pamazām pievieno pūdercukuru. Kad izveidojas viendabīga masa, pievieno putām citrona sulu un visu vēlreiz sakuļ.

4

Šokolādi smalki sarīvē un pievieno olbaltuma putām, ar cilājošām kustībām iejaucot skaidiņas masā.

5

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 100 grādiem. Tikmēr pannā ieklāj cepampapīru un ar karoti liek uz plāts vidēji lielas putu pikas. Cepumus liek krāsnī un cep (kaltē) aptuveni pusotru stundu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!