Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Salda olbaltumu biskvīta gaisīgā rulete ar skābenu laima putukrējuma pildījumu. Mutē izkusīs katrs gabaliņš, jo īpaši, ja baudīts kopā ar gardu tējas vai kafijas tasi.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
BISKVĪTAM:5 olu baltumi150 gpūdercukurs1 ĒKkukurūzas milti PILDĪJUMAM:300 mlsaldais krējums6 ĒKlaima marmelāde vai džems1 laima miziņa un sula pūdercukurs garnēšanai

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150°C.

2

Vispirms gatavo ruletes olbaltumu biskvītu. Olu baltumus sakuļ bļodā, līdz tie pavisam stingri. Tad baltumos rūpīgi iecilā pusi no nepieciešamā pūdercukura, lai masa būtu vienmērīga. Kad tas paveikts, olbaltumu masai pievieno atlikušo pūdercukuru un kukurūzas miltus – visu vēlreiz uzmanīgi samaisa.

3

Pēc tam olbaltumu masu ieklāj biskvīta cepamformā (23x33 cm), kas izklāta ar cepampapīru. Izlīdzina biskvīta virsmu. Formu liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes, līdz olbaltumu biskvīts ir bāli zeltains un stingrs. Tad izņem no krāsns un atdzesē.

4

Gatavo pildījumu – saldo krējumu sakuļ, līdz iegūts stingrs putukrējums. Tad tajā iemaisa laima marmelādi vai džemu, laima sulu un miziņu.

5

"Tasty" padoms: ja laima marmelāde nav pieejama, to var aizvietot ar citronu. Tādā gadījumā var izmantot laima sulas un miziņas vietā 2 ēdamkarotes citrona sulas un pāris šķipsnas norīvētas citrona miziņas.

6

Biskvītu izņem no formas ļoti uzmanīgi. Liek uz cepampapīra sloksnes, kas apkaisīta ar pūdercukuru. Laima krēmu klāj uz olbaltumu biskvīta, izsmērējot pa visu virsmu. Pēc tam uzmanīgi satin ruleti ar cepampapīra sloksnes palīdzību. Pirms pasniegšanas ruleti apkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!